Image Alt

OPAP ARENA

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης με μία συγκινητική ομιλία συνόψισε όλα όσα σημαίνει για την ΑΕΚ και τον Προσφυγικό Ελληνισμό το γήπεδο που εγκαινιάστηκε απόψε. O διοικητικός ηγέτης της ΠΑΕ και μεγάλος οραματιστής της επιστροφής της ομάδας μας στο σπίτι της, τόνισε τα εξής:

Σεβασμιότατε, Πρόεδρε, Φίλαθλοι και φίλοι της ΑΕΚ

Περιμέναμε πολύ, υπομείναμε πολλά, ξεπεράσαμε εμπόδια που έδειχναν ανυπέρβλητα, πονέσαμε, κλάψαμε, αγωνιστήκαμε όλοι μαζί, αλλά ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΛΙ ΕΔΩ! 

Φαίνεται το έχει η μοίρα μας μέσα από την δυστυχία να γινόμαστε καλύτεροι.

Δεν μιλάμε απλά για μια σημαντική βραδιά…

Η ΑΕΚ ΑΠΟΨΕ ΣΥΝΑΝΤΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ! 
Η ΑΕΚ ΑΠΟΨΕ ΤΑΥΤΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΗΣ!
Η ΑΕΚ ΑΠΟΨΕ ΙΔΡΥΕΤΑΙ ΞΑΝΑ,
 
ΚΑΙ ΣΕ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΕΔΩ ΘΑ ΓΙΟΡΤΑΣΕΙ ΤΑ ΕΚΑΤΟ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ!
 

Αυτή τη μεγάλη βραδιά της ιστορικής επιβεβαίωσης δεν την ζούμε ΜΟΝΟ όσοι βρισκόμαστε απόψε εδώ και απολαμβάνουμε τις στιγμές…

Δεν τη ζουν ΜΟΝΟ όσοι παρακολουθούν την τελετή των εγκαινίων από τα σπίτια τους μέσα από τη μετάδοση της κρατικής τηλεόρασης…

ΜΑΖΙ ΜΑΣ, από ψηλά, είναι οι ιδρυτές μας!

Ο Κωνσταντίνος Σπανούδης, που βλέπει να δικαιώνεται και πάλι ο αγώνας του για την παραχώρηση αυτής της έκτασης στα παιδιά των προσφύγων… Τα αδέρφια Ιωνά, ο Κωνσταντίνος Δημόπουλος.
Ανάμεσά μας βρίσκονται ο Κώστας Νεγρεπόντης, ο Κλεάνθης Μαρόπουλος, ο Τρύφωνας Τζανετής, ο Γιάννης Κανάκης, όλοι όσοι πότισαν με τον ιδρώτα τους αυτό εδώ το γήπεδο γράφοντας χρυσές σελίδες ιστορίας!

Κάπου εδώ, δίπλα μας, είναι ο Στέλιος Σεραφείδης, η ψυχή του θα ζει αιώνια σε κάθε γωνιά του γηπέδου μας!

Δικαιωμένοι και υπερήφανοι μας θωρούν από ψηλά οι πατριάρχες μας, ο Νίκος Γκούμας και ο Λουκάς Μπάρλος!

Μαζί μας βρίσκονται οι πρόγονοί μας, οι πατεράδες μας που μας πήραν για πρώτη φορά από το χέρι και μας έφεραν σε αυτές τις κερκίδες για να μας κληροδοτήσουν το μεγαλείο αυτής της ομάδας. Μαζί μας είναι οι φίλοι και τα αδέρφια μας που δεν πρόλαβαν να ζήσουν αυτά τα εγκαίνια. Βρίσκονται απόψε ανάμεσά μας! Ζουν το όνειρό μας! Χαίρονται αλλά και δακρύζουν μαζί μας!

Είναι όλοι εκείνοι οι οποίοι πριν από ενενήντα οχτώ χρόνια, πριν καν φτιάξουν το νέο τους σπιτικό, ήρθαν εδώ για να δουλέψουν εθελοντικά και να στεγάσουν την ιστορία, που έφεραν μαζί τους από την Κωνσταντινούπολη, την Ανατολική Θράκη, τον Πόντο, την Καππαδοκία, την Ιωνία, τη Σμύρνη και το Αϊβαλί. 

Η ΑΕΚ ήταν για εκείνους η πατρίδα που έχασαν. Και αυτό εδώ το γήπεδο γίνεται και πάλι το σπίτι της προσφυγιάς! Το επίκεντρο των πιο ένδοξων σελίδων της ελληνικής ιστορίας!

Εδώ θα θυμηθούμε και πάλι τις μεγάλες στιγμές που ζήσαμε. Εδώ μπαίνουν τα ισχυρά θεμέλια για τα μεγάλα που έρχονται.Εδώ θα διδαχθούν την ιστορία και θα δημιουργηθούν οι νέες γενιές ΑΕΚτζήδων. Εδώ θα μάθει και πάλι ολόκληρος ο πλανήτης τις αρχές και τα ιδανικά που πρεσβεύει η ομάδα μας,

Δεν θέλω να χαλάσω την αποψινή γιορτή και να απαριθμήσω τις δυσκολίες που βρήκαμε μπροστά μας, για να χτιστεί αυτό το γήπεδο. Γιατί σήμερα είναι μέρα γιορτής! Απλά να πω ότι ήταν αμέτρητες και έμοιαζαν ανυπέρβλητες.

Θέλω να ευχαριστήσω τον Θεό που δεν κουράστηκε να με ακούει τόσα χρόνια . Ο,τι του ζήτησα το έκανε πράξη. Ηταν όνειρο ζωής για όλους μας το νέο γήπεδο να χτιστεί σε αυτόν τον ιερό χώρο. Μερικοί πίστεψαν ότι το έργο αυτό δεν θα γίνει, αλλά εγώ έχω μάθει στην ζωή μου να τηρώ πάντα τις υποσχέσεις μου.

Η Αγιά Σοφιά δεν είναι απλά ένα γήπεδο. Είναι ένα Κέντρο Μνήμης, Πολιτισμού και Αθλητισμού. Γι’ αυτό μέσα στο γήπεδο οι φίλοι της ΑΕΚ θα έχουν την ευκαιρία να δουν με τα μάτια τους ολόκληρη την ιστορία της ομάδας μας, στο Μουσείο της ΑΕΚ, ένα από τα πιο σύγχρονα του κόσμου.

Όμως δεν μένουμε εκεί. Ιδρύουμε και το Μουσείο του Προσφυγικού Ελληνισμού, την Κιβωτό της Ρωμιοσύνης, όπου τα Ελληνόπουλα, ανεξαρτήτως καταγωγής και ομάδας που υποστηρίζουν, θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν τα πάντα για τον προσφυγικό Ελληνισμό.

Οι φίλαθλοι της ομάδας όταν εισέρχονται στο γήπεδο, θα περνούν από τις 45 πύλες, οι οποίες έχουν ονόματα από τις πατρίδες των παππούδων μας: Κωνσταντινούπολη, Σμύρνη, Τραπεζούντα, Σαφράμπολις, Καισάρεια και πόσες άλλες.

Δεν υπάρχουν χαμένες πατρίδες. Υπάρχουν αλησμόνητες πατρίδες! 

Εμείς, πιστεύουμε ότι οι φίλαθλοί μας όταν θα μπαίνουν στο γήπεδο μέσα από αυτές τις πύλες, θα μπαίνουν μέσα στη δική τους «Πατρίδα». Το γήπεδό μας είναι η ανασύσταση της Πατρίδας των προγόνων μας. Είναι μια Πατρίδα μέσα στην Πατρίδα μας, την Ελλάδα.

Αυτό δηλώνει η παρουσία των συλλόγων της Μικράς Ασίας και του Πόντου με τα λάβαρά τους απόψε εδώ. Το γήπεδο αυτό είναι ένα φυλαχτό που θα το κουβαλάει ο κάθε ΑΕΚτζής επάνω του.

Σας είχα πει ότι δεν μπορούμε να κάνουμε σχέδια για την ομάδα μας, χωρίς πρώτα να έχουμε βάλει θεμέλια. Η ΑΕΚ πλέον έχει και πάλι θεμέλια! Εχει τα πιο ισχυρά θεμέλια!

Η ΑΕΚ πλέον πατάει γερά! Η ΑΕΚ πλέον δεν έχει ανάγκη κανέναν! Ανάγκη έχει μόνο τον κόσμο της! Το μόνο σταθερό και διαχρονικό εγγυητή της ιστορίας της! Αυτό το γήπεδο είναι δισέγγονο της προσφυγιάς και ανήκει στα παιδιά μας και στα παιδιά των παιδιών μας.

Και από σήμερα αυτό το γήπεδο θα έχει πάντα έναν τοποτηρητή, έναν ακοίμητο φρουρό για να το προστατεύει , για να μην ξαναπέσουν ποτέ αυτά τα τείχη. ΤΟΝ ΔΙΚΕΦΑΛΟ ΑΕΤΟ που πλέον στέκεται άγρυπνος και υπερήφανος στην κεντρική είσοδο του γηπέδου μας.

Και τέλος, αυτό το γήπεδο δεν χρωστά πουθενά ούτε ένα ευρώ.Κλείνοντας την ομιλία μου θα ήθελα να ευχαριστήσω τρεις ανθρώπους που έκαναν το ακατόρθωτο για τα ελληνικά πολιτικά δεδομένα! Πρώτα από όλα τον σημερινό περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη. Χωρίς την ουσιαστική συμβολή του δύσκολα θα μπορούσαμε να είμαστε εδώ σήμερα! ΄Όμως αξίζει να τονίσω ότι ο Γιώργος αφαιρώντας τις όποιες κομματικές παρωπίδες αγκάλιασε ένα έργο που ξεκίνησε από τον Γιάννη Σγουρό και που συνέχισε η Ρένα Δούρου. Ολοι κατάλαβαν ότι το έργο αυτό είναι πάνω από κόμματα και ιδεολογίες! Είναι ναός του Ελληνισμού και της προσφυγιάς.

Ειδική μνεία θέλω να κάνω για τον ΟΠΑΠ. Ο ΟΠΑΠ απέδειξε ότι δικαίως θεωρείται ο βασικός πυλώνας του Ελληνικού αθλητισμού. Αποτέλεσε τον κύριο υποστηρικτή της προσπάθειάς μας από την πρώτη στιγμή που ξεκινήσαμε το 2013 και είναι χαρά μας που έχουμε το όνομά του στην εμπορική ονομασία του γηπέδου μας. Ιδιαιτέρως όμως με συγκίνησε η επιμονή και η συμπαράσταση του ιδιοκτήτη, μεγαλομετόχου και καλού μου φίλου Karel Komarek. Μας έδειξε αγάπη και ζεστασιά σε κάθε βήμα του δύσκολου αυτού εγχειρήματος.

Να ευχαριστήσω την πόλη της Νέας Φιλαδέλφειας και τον Δήμαρχό μας και κυρίως τη γειτονιά και τους γείτονες του γηπέδου μας, που ανέχτηκαν αυτά τα χρόνια με υπομονή και καρτερία τις οχλήσεις των συνεργείων.

Επίσης θέλω να ευχαριστήσω όλους εσάς που βρίσκεστε απόψε εδώ, αλλά και τις εκατοντάδες χιλιάδες που μας βλέπουν στηρίζοντας τις προσπάθειές μας για την αναγέννηση της ομάδας.

Χωρίς εσάς πού είσαστε εδώ, χωρίς εσάς που μας παρακολουθείτε από τις οθόνες της τηλεόρασης, δεν θα είχαμε την δύναμη να χτίσουμε το νέο σπίτι μας.

Και τώρα σας παρακαλώ και σας καλώ να σηκωθείτε όρθιοι στις θέσεις σας, για να ορκιστούμε όλοι μαζί, εδώ μέσα στο ναό μας

ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΗΝ ΑΕΚ

και να φωνάξουμε δυνατά – πολύ δυνατά:
ΖΗΤΩ Η ΑΕΚ!
ZHTΩ H AEK!
ΖΗΤΩ Η ΑΕΚ!

Σας ευχαριστώ πολύ!

Close

Η ΑΕΚ επέστρεψε στο σπίτι της. Στα ιερά χώματα των προγόνων μας. Η OPAP ARENA ανοίγει τις πύλες της και η ιστορία γράφεται ξανά από την αρχή!

Our socials
About