Image Alt

OPAP ARENA

Η ΠΑΕ ΑΕΚ φιλοξένησε τη διοργάνωση του 20ου EFDN Making Football Matter Conference! Πρόκειται για την κορύφωση της απόλυτα επιτυχημένης συνεργασίας της ΑΕΚ με το δίκτυο κοινωνικής ευθύνης των ευρωπαϊκών συλλόγων, με το οποίο τα τελευταία τρία χρόνια υλοποιήθηκε το διεθνές πρόγραμμα CSR «Welcome Through Football».
Το συνέδριο του European Football for Development Network, που διοργανώνεται κάθε χρόνο και έχει φιλοξενηθεί σε κορυφαία ευρωπαϊκά Στάδια (π.χ. Camp Nou, Anfield, Goodison Park, Groupama Arena, Benito Villamarín Stadium), πραγματοποιήθηκε το τριήμερο 13-15 Νοεμβρίου στην OPAP Arena με περίπου 250 επίσημα δηλωμένους συμμετέχοντες, εκπρόσωπους ομάδων και οργανισμών από τον χώρο του ποδοσφαίρου, και με πάνω από 300 παρόντες συνολικά.
Στο πλαίσιο των εργασιών του συνεδρίου, πέραν της ΠΑΕ ΑΕΚ, παρουσίασαν τα προγράμματα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης τους σύλλογοι όπως η Μάντσεστερ Σίτι, η Τσέλσι, η Γουλβς, η Ρίβερ Πλέιτ, η Γκενκ, η Λέγκια Βαρσοβίας, η Χαρτς και η Γκέτεμποργκ, όπως επίσης εκπρόσωποι της Premier League και της Διεθνούς Επιτροπής Fair Play. Αναμφισβήτητα, αποτελεί μεγάλη τιμή για την ΠΑΕ ΑΕΚ το γεγονός ότι το γήπεδό μας, μόλις στον δεύτερο χρόνο λειτουργίας του και λίγους μήνες πριν από τη φιλοξενία του τελικού του UEFA Conference League, υποδέχθηκε ακόμη ένα σημαντικό event του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.
Το επίσημο πρόγραμμα του συνεδρίου άνοιξε με την παρουσίαση από πλευράς ΑΕΚ η General Director της ΠΑΕ, κ. Αγγελική Αρκάδη. Παρουσιάστηκαν όλες οι δραστηριότητες της ΠΑΕ ΑΕΚ που ανταποκρίνονται στα πλαίσια αυτών που επιδιώκει από τα μέλη του το EFDN. Νωρίς το πρωί πριν την επίσημη έναρξη του συνεδρίου, στην Press Conference της OPAP Arena, φιλοξενήθηκε η General Assembly (Γενική Συνέλευση) του EFDN.
Από πλευράς ΠΑΕ ΑΕΚ, το EFDN και τους ευρωπαϊκούς συλλόγους που συμμετείχαν στο συνέδριο καλωσόρισε ο CEO κι αντιπρόεδρος της εταιρείας κ. Γιώργος Κοσμάς, τονίζοντας τα εξής: «Είναι μεγάλη χαρά και τιμή να σας καλωσορίσουμε στο γήπεδό μας, στο σπίτι μας, εδώ στην πόλη που εδώ και σχεδόν έναν αιώνα συνδέεται άμεσα με την ιστορική πορεία της ομάδας μας. Σας καλωσορίζουμε όλους και είμαστε σίγουροι ότι αυτό θα είναι ένα εποικοδομητικό συνέδριο, από το οποίο θα λάβουμε πολλά θετικά μηνύματα για τους συλλόγους που συμμετέχουν και για τον ποδοσφαιρικό κόσμο γενικότερα. Καλωσορίζουμε λοιπόν τον οργανισμό EFDN, όλους τους εκπροσώπους των συλλόγων που έχουν έρθει από το εξωτερικό για να παρουσιάσουν τα προγράμματά τους και όσους θα παραστούν χωρίς να παρουσιάσουν πρόγραμμα.
Το ποδόσφαιρο δεν έχει να κάνει μόνο με αγώνες, πάθος και ένταση για την επίτευξη οποιουδήποτε στόχου. Είναι ένα κοινωνικό φαινόμενο με αμέτρητες διαστάσεις. Μεταδίδει πολλαπλά μηνύματα σε πολλούς διαφορετικούς δέκτες. Σημαίνει πολλά διαφορετικά πράγματα για διαφορετικούς ανθρώπους, κράτη, κοινωνίες. Ο σύλλογός μας είναι ένα πολύ χαρακτηριστικό παράδειγμα ποδοσφαιρικού οργανισμού που τόσο από την ίδρυσή του όσο και με την ταυτότητά του όπως καλλιεργείται έκτοτε, έχει συνδεθεί και έχει εκφράσει πολλά περισσότερα πράγματα από το καθαρά αθλητικό κομμάτι.
Είναι μεγάλη τιμή για την ΑΕΚ που το EFDN επέλεξε το χώρο μας για να φιλοξενήσει αυτό το πολύ σημαντικό συνέδριο. Εξάλλου, το νέο μας γήπεδο δεν είναι απλώς ένα γήπεδο ποδοσφαίρου. Σύμφωνα με την επίσημη ονομασία του, είναι Αθλητικό, Πολιτιστικό και Μνημιακό Κέντρο. Η ΑΕΚ είναι ένα θέμα για μελέτη για τον ρόλο του ποδοσφαίρου ως πομπού πολλαπλών κοινωνικών μηνυμάτων όπως ήδη ανέφερα. Και αυτό αντικατοπτρίζεται στο πώς συλλάβαμε και εφαρμόσαμε το σχέδιο να χτίσουμε αυτό το γήπεδο όπου βρισκόμαστε σήμερα.
Σε λίγες μέρες, ακριβώς εδώ δίπλα μας, προγραμματίσαμε τα μεγάλα εγκαίνια ενός εμβληματικού μουσείου με αναφορά στις ιστορικές ρίζες του συλλόγου μας, στην πολιτιστική κληρονομιά των ανθρώπων και των κοινωνικών ομάδων που ίδρυσαν τον σύλλογό μας και που συσπειρώθηκαν γύρω του , κουβαλώντας τις αξίες που εκφράζει και υπηρετεί η ΑΕΚ εδώ και σχεδόν έναν αιώνα. Γιατί όπως ήδη γνωρίζετε η ΑΕΚ είναι ένας σύλλογος με πολύ ισχυρή προσφυγική καταγωγή. Δεν ξεχνάμε ποτέ αυτό το υπόβαθρο που θεωρούμε πολύτιμη κληρονομιά μας και για τις επόμενες γενιές.
Η επιλογή του σταδίου OPAP Arena για να φιλοξενήσει αυτό το Συνέδριο του EFDN μετά από κάποια από τα μεγαλύτερα και πιο ιστορικά γήπεδα της Ευρώπης είναι μεγάλη τιμή και μας δίνει επίσης μια αίσθηση δικαίωσης σχετικά με τους πολλαπλούς στόχους που είχαμε πάντα για την κατασκευή της OPAP Arena. Είμαστε βέβαιοι ότι αυτές οι μέρες που θα είμαστε εδώ μαζί θα είναι γεμάτες ενδιαφέρουσες και υπέροχες εμπειρίες, οι οποίες θα αποδειχθούν πολύ παραγωγικές όσον αφορά τους στόχους του EFDN και θα χτίσουν ισχυρές σχέσεις μεταξύ των συμμετεχόντων και θα στείλουν ισχυρά μηνύματα. Για άλλη μια φορά, σας καλωσορίζουμε στο σπίτι μας».

 

Close

Η ΑΕΚ επέστρεψε στο σπίτι της. Στα ιερά χώματα των προγόνων μας. Η OPAP ARENA ανοίγει τις πύλες της και η ιστορία γράφεται ξανά από την αρχή!

Our socials
About